Frågor du ska ställa när du ska ta fram egna digitala produkter

Det är ju ingen hemlighet att jag gillar digitala produkter. De är enkla att ta fram, väldigt lönsamma, man behöver inget lager, de kostar inget att skicka och levereras direkt till kunden.

När vi pratar om digitala produkter menar jag en datafil av något slag eller ett digitalt paketerat erbjudande som efter köpet skickas till din kunds dator eller utförs digitalt. Det kan tex vara PDF:er, färdiga mallar, videomaterial, kurser, ljudfiler eller kanske en tryckfil som kunden kan skriva ut själv.

Du kan ta det du kan och gör idag, förpacka det i digitala produkter, och sälja det om och om igen. Du skapar en ny digital intäktsström i ditt företag och kommer igång och säljer på den digitala marknaden. Eller så kompletterar du det du kanske redan säljer i en e-handel i dag med digitala produkter också.

Som du förstår finns det en hel del möjligheter här för dig. Men vad ska du tänka på när du funderar på vilken eller vilka digitala produkter du skulle kunna sälja? Vilka frågor är det viktigt att ställa sig för att hitta rätt produkt för dig och kunden? Det berättar jag i det här poddavsnittet. 

Digital Entreprenher Podden görs i samarbete med Abicart, en av Sveriges största e-handelsplattformar.

Abicart vill ge alla möjlighet att starta och driva en grym webshop och på abicart.se kan du testa, bygga och till och med börja sälja i din e-handel under 30 dagar innan det kostar en enda krona.

Från avsnittet

  • Digitala produkter
  • Fundera på vad du gör idag som skulle kunna bli en digital produkt
  • Skapa produkten en gång
  • Sälj om och om igen
  • Innehållsplan för sommaren

digitalentreprenher.se använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies